12 november 2012

Nieuwe iPhone app 22tracks

Onze vaderlandse trots, streamingdienst 22tracks, heeft een nieuwe iPhone App gelanceerd. Je kunt nu binnen de app eigen playlists samenstellen vanuit de tracks die in de voorgeprogrammeerde playlists beschikbaar zijn. Uiteraard kun je zie ook delen via Facebook en Twitter. Fijne feature van 22tracks is ook de artist info, met een bio en een link naar de homepage van de artiest. Daar kan menige andere dienst nog een voorbeeld aan nemen. Er zijn zelfs links naar Spotify en Deezer. Een streaming dienst die naar de concurrentie linkt, dat is durf.

Heb je geen iPhone al deze features werken ook op de website.

Muziek op de stereo

De computer is het nieuwe centrum voor muziek. Daar staan al je MP3’s en draait die streaming muziekdienst, maar om nu ook alles via je PC-speakers af te luisteren, dat kan beter toch? Koppel je computer, laptop, tablet of smartphone aan je stereo en geniet lekker vanaf de bank. Maar hoe?  Een woud van mogelijkheden waar je snel in verdwaalt

Vorige week kreeg ik een aardige tip van een lezer: de Sitecom Wireless Music Streamer Dit apparaatje koppelt je computer of laptop draadloos aan je stereo. Het is een kwestie van inpluggen en klaar, plug and play. Alle geluid van je computer of laptop kan via de hifi-installatie worden weergegeven.

Sitecom Wireless Music Streamer

Deze streamer kost bijvoorbeeld bij Bol.com slechts €39,99. Handige en goedkope oplossing.

Bugs The Pirate App opgelost

In de vorige nieuwsbrief liet ik je al kennismaken met de nieuwe PirateUX. Daarvan is versie 1003 uit. Voor de volledigheid, er is ook een nieuwe versie van de reguliere App beschikbaar, versie 1010. De bug met de verkeerde bestandsnamen is nu ook in deze reguliere versie opgelost. Meer info

Maak je TV Smart

Spotify heeft enige tijd geleden een nieuwe app aangekondigd die exclusief werkt op Samsung Smart TV. Mooi als je toevallig al zo’n TV hebt maar om er nu een andere voor te kopen… Hoeft niet, je kunt voor een paar tientjes je bestaande TV smart maken.

Weer dankzij een oplettende lezer kwam ik op het spoor van een mooie oplossing, een Android Mini PC zoals bijvoorbeeld de Rikomagic MK802 III. Een computer die iets groter is dan een USB-stick. Je plugt hem in een HDMI-ingang van je TV en je hebt een Web-TV waarmee je alle voor Androïd beschikbare apps op je TV kan afspelen. Spotify, YouTube en noem maar op direct op je TV. Deze video (van de vorige versie MK802 II) geeft denk ik een wat duidelijker beeld van de mogelijkheden.  Ik heb er één besteld en kom er in één van de volgende edities van de nieuwsbrief zeker op terug.

Kort overig nieuws

Tip! Spotify Premium zonder creditcard of PayPal?

Abonnees van deze nieuwsbrief kunnen tegen een kleine meerprijs een Spotify Gift Card bestellen voor 1 of 3 maanden. Volledig vertrouwd, ik handel het zelf af.

Heb ik iets gemist? Heb jij tips of wensen voor de volgende nieuwsbrief? Laat van je horen!

Hans Handgraaf

www.digimuziek.nl