3 november 2012

Juke: streaming muziek van de Media Markt

Deze week is er weer een nieuwe streaming muziekdienst bijgekomen: Juke, een inititatief van de Media Markt Saturn Holding. Het stroomt zo aardig vol op de markt. Juke kent anders dan bijvoorbeeld Spotify en Xbox Music, geen gratis versie. Je kunt de dienst wel 7 dagen gratis uitproberen. Dat heb ik uiteraard even gedaan. Dit zijn mijn bevindingen.

Juke heeft in ieder geval één hele sterke troef in handen. Je kunt binnenkort via iDeal betalen. Een kans die alle andere diensten merkwaardig genoeg laten liggen.

The Pirate App gerepareerd en verbeterd

Programmeurs, het blijven aparte jongens. Vorige week meldde de maker van The Pirate App dat het nog wel even kon duren voordat hij een nieuwe versie zou kunnen opleveren, nu heeft hij er maar liefst twee opgeleverd.  De nieuwe versie 1009 installeert vanzelf zodra je jouw bestaande versie start. Je kunt deze versie (1009) eventueel ook handmatig downloaden op code.google.com/p/pirate/downloads/listThe Lego Batman Movie (2017)

1009 heeft alleen nog een vervelende bug. Zodra je zoekt op de titel van een liedje verschijnen in de zoekresultaten niet de titels maar de namen van de uploaders. Zoek je alleen op naam van een artiest dan gaat het wel goed.

PirateUX

Maar laat die 1009 versie lekker voor wat het is. Probeer de volledig vernieuwde versie PirateUX 1002 Ook die vind je ook op code.google.com/p/pirate/downloads/list

Met deze experimentele versie kun je songs ook via “Queue” in een playlist zetten, afluisteren en downloaden als je dat nog nodig vindt.

PirateUX

Pirate is hiermee een streaming- en downloadprogramma in één geworden. Het haalt het natuurlijk niet bij Spotify, Deezer, Xbox Music of andere diensten, maar zolang bepaalde labels en artiesten de boel voor goedwillende betalende gebruikers blijven verstieren (daarover verderop meer)  is het een handig alternatief.

Let op het is een experimentele versie dus niemand kan nog garanderen dat alles perfect werkt.

Je moet overigens nog wel steeds een account aanmaken bij het Russische “Facebook” VK.com om Pirate werkend te krijgen. Helaas, leuker kan ik het niet maken.

One Direction weer terug

Het blijft een vreemde zaak. Afgelopen weekend was het album Up All Night van Spotify verdwenen. Maandag liet Spotify eerst weten dat het inderdaad een kwestie van licenties was, dus een actie van het label. Later op de dag volgde de mededeling dat het toch een foutje in de database zou zijn geweest. Merkwaardig…

Hoe kan Spotify die weigerachtige labels en artiesten wel binnenhalen?

Het blijft toch triest dat sommige labels hun nieuwe releases niet op Spotify willen uitbrengen omdat ze bang zijn dat dit ten koste gaat van de verkopen. Vooral een klap in het gezicht van de betalende gebruikers. Je betaalt nota bene €120 per jaar en dan laat zo’n label je gewoon in de kou staan. Vorige week heb ik een voorstel voor een mogelijke oplossing gedaan. Ik heb dit nu ook in de ideeënbus van Spotify gedropt. Het staat al in de lijst van Hot Ideas en heeft op moment van schrijven dan de nieuwsbrief 20 supporters.

Kun jij je in het voorstel vinden? Een extra kudootje kan geen kwaad. Ook commentaar, aanvullingen opmerkingen zijn welkom.

Kort overig nieuws

  • We hebben een clubje opgericht… Stopify. De antiSpotify vereniging. Triest gedoe.
  • De nieuwe MegaUpload gaat MEGA heten en heeft alvast een briljante nieuwe URL me.ga 20 januari 2013 gaat het los
  • Xbox Music gaat mij steeds beter bevallen. Killer feature ontdekt: Zet de speler in de zijbalk.
  • Apple stelt release iTunes 11 een maand uit

Tip! Spotify Premium zonder creditcard of PayPal?

Abonnees van deze nieuwsbrief kunnen tegen een kleine meerprijs een Spotify Gift Card bestellen voor 1 of 3 maanden. Volledig vertrouwd, ik handel het zelf af.

Heb ik iets gemist? Heb jij tips of wensen voor de volgende nieuwsbrief? Laat van je horen!

Hans Handgraaf

www.digimuziek.nl