Deze nieuwsbrief is deze week verstuurd

Wil je via e-mail op de hoogte blijven van alles wat er gebeurt op het gebied van muziek op het internet, downloaden, streamen, nieuwsgroepen? Schrijf dan gratis in op onze nieuwsbrief.

Maak je Spotify- of Deezerplaylist universeel

Ik ben een groot fan van Tomahawk, een universele speler die je eigen muziekcollectie combineert met die van Spotify, Soundcloud, Grooveshark, Ex.fm, Last.fm, Official.fm en nog een aantal diensten. Resultaat is een muziekvoorraad die zijn weerga niet kent. Met Tomahawk kun je een playlist samenstellen zonder beperkingen. Wil je een nummer opnemen dat bijvoorbeeld niet op Spotify te vinden is, dan heb je hem misschien in je eigen collectie of hij staat op Soundcloud. Ex.fm blijkt eveneens een prima bron voor muziek die niet op Spotify staat.

Er bestaat ook een online versie van Tomahawk:
Toma.hk. Aan deze site zijn recent een paar leuke extra’s toegevoegd.

Spotify, Deezer en Rdioplaylists importeren
Kopieer de link van de playlist, plak die in Toma.hk en je kunt hem direct online in je browser afspelen. Dat is niet alles, je kunt die lijst ook meteen delen met vrienden die geen Spotify of Deezer gebruiken. Dan kunnen zij je lijst ook luisteren.

Muziekdiensten uitschakelen en sorteren
Toma.hk is in feite een zoekmachine. Het zoekt alle diensten af en toon de treffers. Nu heeft elke dienst zo zijn nadelen. Soundcloud zal je vaak een remix voorschotelen in plaats van het origineel en YouTube staat vol met covers van amateurs. Daar zit je misschien niet op te wachten. Geen probleem, je kunt nu ook een dienst uitzetten of de volgorde bepalen.

Wil je weten hoe het werkt?

Hier vind je een korte handleiding.

Jammer, maar Spotify gaat eraan..

Nee niet door de concurrentie van Deezer of de aanhoudende verliezen die vorige week zoveel commotie veroorzaakten door fraaie staaltjes van copy-paste-altijd-feest journalistiek. De Spotifykiller komt uit onverwachte hoek. Het is ook niet Apple met een streaming versie van iTunes zoals velen voorspelden. De sluipmoordenaar heet Microsoft met Xbox Music.

Nu zul je waarschijnlijk, net als ik, in eerste instantie denken: “ach weer een nieuwe dienst die meer van hetzelfde biedt”. En dan ook nog Microsoft. Al hun projecten die iets met muziek hadden te maken zijn mislukt, MSN Music, WMA, DRM, Zune, samenwerking met Mercora, noem maar op. Xbox Music zal het niet worden.

Lees dan dit artikel eens. Ben wel benieuwd hoe jullie er over denken.

Grooveshark introduceert fooienpot Flattr

Die brutale gasten van Grooveshark blijven voor verrassingen zorgen. Na het verbeteren van hun mobiele site heeft nu ook de website zelf een makeover gekregen. Het is allemaal wat strakker geworden en meer “sociaal”. Je kunt de volgers van een artiest bekijken en ook makkelijker je vrienden op Grooveshark vinden.

Het meest opvallend is de groene Flattr-knop. Voor degenen die Flattr niet kennen, het is een donatiesysteem dat mede is opgezet door  Peter Sunde, alias Brokep, één van de oprichters van The Pirate Bay. Je ziet, het
is een kleine wereld. Via Flattr kun je een fooitje geven aan je favoriete artiest.


Lees hier verder.

Overig nieuws

Hans Handgraaf

www.digimuziek.nl