De piraterijbestrijders laten er geen gras  overgroeien. Ze zien Mulve voor vol aan en hebben een zogenaamd take-down request ingediend.  De site van Mulve is uit de lucht. Via Twitter laten de beheerders weten dat ze verwachten binnenkort weer online te zijn. Of dat gaat lukken? We wachten het af.

Mulve heeft één grote fout gemaakt, hun programma kan alleen via Mulve.com verbinding maken. Ligt Mulve.com plat dan is ook het programma niet meer te gebruiken. Maar er is een alternatief.

Pirate
Deze (reclamevrije) kloon van Mulve maakt rechtstreeks contact met de site waar de MP3’s vandaan komen: VK.com. Pirate was even onschadelijk gemaakt door de jongens van Mulve, maar de maker van Pirate heeft maatregelen genomen. Je kunt met Pirate nu de MP3’s van VK.com halen via de standaard login. Heb je een account bij VK.com (aanrader) dan kun je ook met je eigen accountgegevens van VK inloggen. Je vindt dit in de settings van Pirate.

De nieuwe versie van Pirate is te vinden op http://code.google.com/p/pirateapp/downloads/list

Update 30-09-2010! Mulve is weer in de lucht maar kan de downloads van het programma niet aan. Kost teveel bandbreedte. Overstappen naar Pirate is de beste optie.