LimeWire was tot vandaag het oudste nog draaiende P2P-programma. Helaas lijkt aan het tijdperk LimeWire nu ook een einde gekomen. Op grond van een uitspraak van het District Court in New York moet LimeWire met onmiddellijke ingang stoppen met aanbieden van het programma en het mogelijk maken van uitwisselen van bestanden via LimeWire.

Nu zou je verwachten dat het programma LimeWire gewoon zou blijven werken, maar blijkbaar is het niet zo decentraal als wij dachten. Het programma laat net als de website een legal notice zien en weigert in de meest gevallen verbinding te maken. Alleen gebruikers die de laatste tijd geen update hebben geïnstalleerd kunnen LimeWire blijkbaar nog gebruiken.

Update: LimeWire heeft met een geheime update geregeld dat het netwerk platgelegd kan worden.

Einde van een tijdperk?

Wat LimeWire zelf betreft misschien wel, maar “P2P is here to stay“. Zo is er bijvoorbeeld de LimeWirekloon Frostwire. Dit programma kun je nog steeds downloaden en we hebben net geconstateerd dat het nog steeds verbinding maakt.

Maar zeg eens eerlijk? Gebruikte je LimeWire niet voornamelijk om liedjes op je computer te kunnen luisteren? In dat geval kunnen we je Spotify aanbevelen. Ook gratis en nog helemaal legaal ook.