Vorig jaar maakte Spotify bekend dat ze hun platform hebben opgesteld voor ontwikkelaars, zodat deze Spotify kunnen inbouwen in hun eigen applicaties. De resultaten zijn voor het eerst zichtbaar. De Clementine Player die ik maandag besprak maakt bijvoorbeeld gebruik van deze Spotify Core.

Het regent apps, halleluja! Nieuwe Spotify apps om precies te zijn. Nee, niet de apps die je in de App Finder in Spotify zelf ziet. Het gaat hier om aparte apps voor de iPhone.

OOR App

Het muziekblad OOR heeft een iPhone app uitgebracht waarmee je hun laatste album- en concertreviews op je iPhone kunt lezen. De bijbehorende muziek wordt door Spotify geleverd.

SpotON Radio

Spotify artist radio op je iPhone. Kies een artiest en SpotON speelt automatisch nummers af van deze artiest en nummers van anderen in hetzelfde genre. Door op “More like this” of “Not like this” te klikken kun je het station finetunen.

Soundrop Radio

Deze ken je misschien wel uit de Apps binnen Spotify. Soundrop bevat een aantal “listening rooms” op genre, waar de deelnemers zelf tracks kunnen toevoegen. De afspeelvolgorden wordt op democratische wijze door stemmen bepaald. Dit kan nu ook op je iPhone.


Soundrop werkt overigens niet met een geïntegreerde versie van Spotify, maar dat mag de pret niet drukken.

Alle apps zijn (op dit moment nog) gratis verkrijgbaar in de iTunes App Store. Versies voor Android zijn er nog niet.