Die brutale gasten van Grooveshark blijven voor verrassingen zorgen. Na het verbeteren van hun mobiele site heeft nu ook de website zelf een makeover gekregen.

Het is allemaal wat strakker geworden en meer “sociaal”. Je kunt de volgers van een artiest bekijken en ook makkelijker je vrienden op Grooveshark vinden.

Flattr

Het meest opvallende is de groene Flattr-knop. Voor degenen die Flattr niet kennen, het is een donatiesysteem dat mede is opgezet door  Peter Sunde, alias Brokep, één van de oprichters van The Pirate Bay cialis 10mg bestellen. Je ziet, het is een kleine wereld. Via Flattr kun je een fooitje geven aan je favoriete artiest.

Grappig, vorig jaar april had ik op Twitter een gesprek met Musicmaker en Torre Florim van De Staat. Torre opperde toen het idee om Flattr aan Spotify toe te voegen, zodat fans hun favoriete artiesten een kleine donatie zouden kunnen geven ter compensatie van de lage Spotifybetalingen. Dat is er nooit van gekomen. Spotify is niet zo soepel wat dat betreft. Torre je kunt nu op Grooveshark je wens in vervulling laten gaan, maar dan moet je nog wel even op Grooveshark je profiel claimen.

Welke artiest wil Flattr op Grooveshark uitproberen?

Nu heeft Grooveshark een twijfelachtige reputatie als het gaat om betalingen aan artiesten. Ik heb nog nooit van iemand gehoord dat ze geld van Grooveshark hebben gezien. Ben benieuwd of Flattr daar verandering in gaat brengen? Zijn er artiesten die dat willen uitproberen? Laat het weten, misschien kunnen we wat fooitjes regelen.