Geef gemak! Dan verdien je meer

In de Verenigde Staten is iets bijzonders aan de hand. Jarenlang werd de meeste bandbreedte op internet verbruikt door BitTorrent. Deze koppositie is nu overgenomen door Netflix.

Een nieuw downloadprogramma? Nee, Netflix is een video on demand dienst, onbeperkt films en series kijken voor een vast bedrag van slechts $ 7,99 per maand. Een soort Spotify voor films dus.  Netflix lijkt overigens van plan naar Nederland te komen, maar dat terzijde.

Kunnen we spreken van een revolutie? Ik denk het wel. Het lijkt dat de sleutel voor succes voor legale diensten is gevonden. Gemak in combinatie met een redelijke prijs.  Zie je wel dat je op deze manier met gratis kunt concurreren? Werkt veel beter dan neerhalen van honderden illegale websites.

Ik las dat de BUMA en de NVPI samen met de NVER een campagne voorbereiden om hun imago te verbeteren. De werkslogan is “Met muziek geef je meer”.  Geef gemak! Dan verdien je meer. Als jullie niet moeilijk doen, doen wij het ook niet.

En ga alsjeblieft niet proberen ons weer aan de CD te krijgen. Die krengen mogen dan in Engeland nog goed verkopen, maar dat is altijd al een ouderwets land geweest.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *