Iedere week krijg ik van Spotify een verse afspeellijst met nummers die ik volgens Spotify wel interessant zal vinden. Ze hebben het niet altijd bij het juiste eind, maar afgelopen week zat er in mijn Spotify Weekly een nummer met een opvallende keyboardbegeleiding, die Tänzerin van Ulla Meinecke.

Het klonk als een recent nummer maar tot mijn verbazing stamt het uit 1983, de tijd van de Neue Deutsche Welle met als bekende namen onder andere Nena, Nina Hagen en Einstürzende Neubauten. Ulla Meinecke was voor mij totaal nieuw. maar wat heeft dit bijzondere nummer een lekkere keyboardpartij. Wie speelt dat? Op YouTube vond ik deze video.

Leve de YouTube commentaren: het is ene Rosemarie Precht die hier de toetsen beroert. Toch bleek dat een verkeerd spoor. Rosemarie kan echt wel keyboard spelen, hier staat ze dapper op een niet aangesloten Roland Jupiter 6 synth te rammen. De echte meester is Edo Zanki die deze song samen met Ulla Meinecke heeft geschreven. Naast toetsen doet Edo ook de backing vocals. Ook van Edo Zanki had ik nog nooit gehoord, al heeft hij heeft volgens Wikipedia een imposante muzikale carrière. Zelfs Tina Turner heeft nog een nummer van hem opgenomen, Fruits of the Night. Ik heb nog even gezocht of hij nog meer van dit soort pakkende keyboardpartijen heeft afgeleverd maar ik heb nog niets bijzonders gevonden. Die Tänzerin heb ik in ieder geval in mijn persoonlijke Discoveries 2019 afspeellijst gezet, altijd leuk voor later.

Met de wetenschap het vol playback is, wordt de bovenstaande video hilarisch, wat zou je denken van die gast met pornosnor in zijn gele broek?

Doorklikkers