De Bitcoin is het onderwerp van gesprek op menig feestje. Niet alleen Bitcoin, maar ook Ethereum, Litecoin noem maar op, cryptogeld is hot. Een beter moment om een nieuwe muziekdienst te lanceren met een betaalsysteem op basis van cryptocurrency is er niet dacht DJ producer Gareth Emery, één van de initiatiefnemers.

Choon moet de nieuwe revolutie worden in de muziekwereld. Alles gaat anders, met een geheel nieuwe manier betalen en uitbetalen als meest opvallende feature.

Notes
De cryptomunt binnen het ecosysteem van Choon gaat Notes heten. Je betaalt met Notes voor je streams, downloads of aankopen van merchandise. Artiesten worden uitbetaald in Notes. Niet alleen artiesten kunnen Notes verdienen maar ook gebruikers die een populaire playlist beheren of een andere waardevolle bijdrage leveren aan Choon. Zo ontstaat er een eenvoudige cryptocurrency die uitsluitend gebruikt wordt voor een betaalsysteem zonder dat dit een speculatief karakter krijgt.

Het zijn vooral de artiesten die van deze opzet gaan profiteren. Zij krijgen meer en sneller betaald dan in de huidige situatie. Gareth Emery legt het je allemaal uit in onderstaande video.

Interessant concept. Choon gaat in het voorjaar van 2018 live. Artiesten kunnen zich nu alvast aanmelden Meer info kun je vinden op choon.co

Mocht je je als artiest hebben aangemeld neem dan even contact met me op, ik blijf graag op de hoogte van de ontwikkelingen en zal er op deze plek regelmatig verslag van doen.

See you choon!